może się to wydać śmieszne ale w poprzednich autach malowałem zaciski farbą ftalową , emalią i nie było żadnych kłopotów typu odpadanie farby,więc poczyniłem zakup farbki do skodzinki i niebawem będę malował :wink:
Malowanie bębnów
Zwiń
X
-
desmo -
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
ja swoje zaciski i bębny potraktowałem hamerite ( czy jak się to pisze
). Wygląda całkiem nieźle. Zdjęcia dodam w poniedziałek. Wyszło całkiem nieźle, a i kolor sobie wybrałem taki jak mi pasuje. Koszt: mała puszeczka coś kolo 20 zeta + rozpuszczalnik, pedzel. Robota własna , więc w całości ok 30 zeta.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.
masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Według mnie przód elegancko, natomiast tył (jak dla mnie) nie do przyjęcia.
Sam kiedyś pomalowałem tylne bębny srebrną farbą do felg, myślałem, że będzie ładnie, ale srebrne felgi + srebrne bębny zupełnie mi się nie spodobały. Wyglądało to jak tania imitacja tarcz (wiejski tuning hehe) :P
Osobiście uważam, że jedynym sensownym kolorem dla bębnów jest czarny matowy.
Sam pomalowałem w tym kolorze (farba, to wygrzebana z garażu, pozostała po malowaniu płotu emalia chlorokauczukowa) i efekt jest super
OCTAVIA '01
Komentarz
-
-
Schnie dość krótko ok. 2h. Malowanko przy okazji wymiany tarcz i klocków, więc zabezpieczyłem tylko gumy zacisków oraz elementy których nie chciałem pomalować typową taśmą do oklejania przy malowaniu (papierową). Największy problem to doczyścić zaciski. Pojechałem najpierw po nich szczotką drucianą na wiertarce a potem jeszcze paierem ściernym, następnie sprężone powietrze i benzyna lakowa do odtłuszczenia...Zamieszczone przez leccalkiem calkiem, długi Ci to schło ? jak zabezpieczyles tarcze i reszte ?
Został mi do zrobienia przód ale zaczekam na wymianę klocków.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
lec -
jak masz niebieskie/zielone/czerwone to też musisz karszera wsadzić w felge i myć zacisk. A chrom to jednak bajeer tylko tak sobie myślę że może pożółknąć od temperatury ( tak jak rury wydechowe przy motorkach ).
pozdrawiam- No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk
Komentarz
-

Komentarz